Fotografie van kunst

Paul Gerrits is in de fotografie van kunst net zo ervaren als in zijn portretten. Hij werkt daarom vaak in opdracht van kunstenaars, verzamelaars, voor catalogi van kunsthandelaren en soms een museum.

Vak apart

Kunst fotograferen is niet eenvoudig en vereist veel technische kennis. Vooral als een kunstvoorwerp achter glas staat of hangt of niet goed wordt uitgelicht. Ook objecten met veel glans of vernis zijn erg moeilijk te vatten voor de camera, maar Paul is een vakman en heeft een goede reputatie opgebouwd in de wereld van de kunstfotografie.

Categorieën

Ruwweg is kunst op te delen in 2D-objecten, zoals schilderijen, of 3D-objecten zoals bijvoorbeeld een beeldhouwwerk, borstbeeld of een vaas.

Schilderijen zijn vaak voorzien van een vernis die spiegelingen weergeeft die de opdrachtgever natuurlijk niet op de foto terug wil zien.

Dat geldt ook voor oude Japanse schilderingen op zijde. Deze tonen op de foto vaak een moiré-effect, dat wel zichtbaar is op de foto, maar er in werkelijkheid niet is. Paul is er zeer bedreven in om dat storende effect niet zichtbaar in beeld te brengen.

Grote kunstwerken, die niet te verplaatsen zijn, komt Paul op locatie fotograferen. Kleinere werken worden in Paul’s studio of op een opnametafel bij de opdrachtgever vastgelegd.

Contact